U bent hier

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

PERSBERICHT 15 december 2016 – 13:00 uur

Keyware in beroep tegen veroordeling

Terminalverhuurder Keyware benadrukt dat het zijn klanten correct behandelde

Brussel, België – 15 december 2016 – Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW)  : Keyware Smart Card Division neemt met verbazing akte van de uitspraak in de correctionele rechtbank van Brussel, die het bedrijf heeft veroordeeld voor valsheid in geschrifte en oplichting. De zaak draait rond enkele individuele verkopers die zonder medeweten van het bedrijf op onrechtmatige manier contracten zouden hebben aangeboden aan handelaars. Het bedrijf benadrukt dat verkopers meteen ontslagen worden bij het vaststellen van onregelmatigheden, en gaat dan ook in beroep tegen de veroordeling.

Keyware werd vanochtend door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een boete van 720.000 euro voor valsheid in geschrifte, oplichting en inbreuken op het Wetboek van Economisch Recht. Keyware betreurt dat het beleid schuldig wordt bevonden voor niet-bewezen individuele fouten van mensen die het beleid niet zouden gerespecteerd en die intussen niet meer voor het bedrijf werken.

“We gaan in beroep tegen de veroordeling, want de feiten zijn niet bewezen en de verkopers die de inbreuken zouden hebben begaan, werden ontslagen. De rechter heeft de vele andere verkopers niet gehoord en de boete is niet in proportie met de schade die de bedrijven in kwestie geleden zouden hebben.” 
Sven De Baere, advocaat Keyware

Keyware verzekert zijn bestaande klanten en zijn aandeelhouders wel dat het beroep en het proces geen enkele invloed zal hebben op de dagelijkse dienstverlening van het bedrijf. Ook bij een bevestiging van de boete zijn er geen problemen: Keyware heeft voldoende liquide middelen. De specialist in elektronische betalingen blijft zijn rol als prijsbreker en betrouwbare betalingspartner ook in de toekomst vervullen.

“We betreuren dat enkele handelaars zich benadeeld voelen, maar gelukkig zijn er tienduizenden klanten wel tevreden over onze dienstverlening.  Onze verkopers krijgen duidelijke richtlijnen over hoe ze correct te werk moeten gaan en welke informatie ze moeten geven over de relatie tussen Keyware en al haar partners. Onze klantenservice staat hoog aangeschreven en ons contractenbeleid staat ons toe om voordelige tarieven te hanteren. Al deze elementen spelen gewoon in het voordeel van de klanten en vormen de motor achter het succes van Keyware. We blijven die strategie volgen.”
Stéphane Vandervelde, CEO Keyware

Over Keyware

Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen, identiteitstoepassingen en daaraan verwant transactiebeheer. Keyware is gevestigd in Zaventem, België en meer informatie is beschikbaar op www.keyware.com. 

Voor bijkomende informatie, contacteer:   

Mr. Stéphane Vandervelde
President & CEO
Keyware Technologies
Tel: +32 (0)2 346.25.23
ir@keyware.com
www.keyware.com