U bent hier

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

PERSBERICHT - 20 juni 2016

Keyware wordt Bancontact Certificate Holder

Brussel, België – 20 juni 2016 – Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) kondigt de ondertekening aan van een overeenkomst met Bancontact Company NV waarbij de vennootschap Certificate Holder wordt binnen de categorieën “Terminal Provider” en “POS Gateway”. Door het nieuwe partnership kan Keyware rechtstreeks Bancontact-diensten aanbieden aan haar klanten. Nog dit jaar verwacht Keyware hierdoor een positieve impact op omzet en resultaat m.b.t. haar betaaltransactiediensten.

Sinds 1989 staat Bancontact in voor de organisatie van betalingsverkeer via debetkaarten en is zij de Belgische marktleider in elektronische betalingen. De activiteiten van de organisatie zijn tweeledig :

Op het gebied van betaalinfrastructuur bepaalt Bancontact hoe het geld van de rekening van een betaler (klant) wordt verplaatst naar de rekening van een ontvanger (verkoper). Voor een kaarthouder gebeurt de praktische uitvoering hiervan via de bank die zijn kaart heeft uitgegeven (de issuer), voor een handelaar via de leverancier van zijn betaalterminal of onlinebetaaloplossing (de acquirer).

Daarnaast bepaalt Bancontact bepaalt ook de regels voor correcte betaaltransacties. Concreet wil dit zeggen dat de organisatie ervoor zorgt dat de betaling veilig, snel en transparant verloopt. Deze regels hebben betrekking op alle componenten van het betaalproces, dus ook op de voorwaarden voor kaarten, apps, terminals, … en de controle, berekening en verwerking van betalingen. Zo garandeert Bancontact de kwaliteit van het hele betaalsysteem.

Als NSP (Network Service Provider) biedt Keyware naast de verhuur en verkoop van betaalterminals ook betaaltransactiediensten aan, zowel voor debet- als kredietkaarten. Hiervoor werkt Keyware samen met verschillende partners. Door de nieuwe overeenkomst met Bancontact Company kan Keyware nu rechtstreeks het Bancontact-betaalschema aanbieden aan haar klanten -als alternatief of in combinatie met Maestro- en verwerken via haar PayService betaalplatform. Met deze nieuwe service verstevigt Keyware haar positie in de betaalwereld.

Keyware verwacht hierdoor nog in 2016 een positieve impact op zowel haar omzet inzake Bancontact transacties als op haar netto-resultaat. Het nieuwe certificaat draagt ook in belangrijke mate bij inzake de versterking van Keyware’s imago en aanbod in de multi-POS topsegmenten, met name winkelketens.

Over Keyware

Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen, identiteitstoepassingen en daaraan verwant transactiebeheer. Keyware is gevestigd in Zaventem, België en meer informatie is beschikbaar op www.keyware.com.

Voor bijkomende informatie, contacteer :   

Mr. Stéphane Vandervelde
President & CEO
Keyware Technologies
Tel: +32 (0)2 346.25.23
ir@keyware.com
www.keyware.com