Logo Keyware Terminals and tra
  • by:
  • September 17th, 2019
  • Category: persbericht

Koksijde evolueert naar cashloze gemeentediensten


De kustgemeente Koksijde gebruikt vandaag 14 betaalterminals van Keyware, één van de toonaangevende verdelers van elektronische betaalterminals in België.

Koksijde evolueert naar cashloze gemeentediensten

Dinsdag 17 september 2019 – De kustgemeente Koksijde gebruikt vandaag 14 betaalterminals van Keyware, één van de toonaangevende verdelers van elektronische betaalterminals in België.

Sinds de invoer van deze terminals merkt de kustgemeente een positieve evolutie in het aantal elektronische betalingen. Een grote stap in de goede richting, gezien Koksijde naar cashloze gemeentediensten streeft.

U heeft ze wellicht al eens opgemerkt bij de gemeentelijke diensten van Koksijde en Oostduinkerke: de betaalterminals van Keyware. Momenteel gebruikt Koksijde 14 betaalterminals binnen haar diverse gemeentelijke diensten zoals onder andere de dienst Bevolking, dienst Stedenbouw, de jeugddienst en het Natuur educatief centrum Duinenhuis. Ook op speelpleinen worden mobiele of draagbare terminals ingezet om elektronisch betalen steeds beschikbaar te stellen. Deze inspanningen hebben natuurlijk een reden.

“Wij streven naar een dienstverlening met zo weinig mogelijk cash transacties omdat dit tal van voordelen biedt. Elektronische betalingen en contactloze betalingen brengen namelijk minder risico’s met zich mee. Er worden minder fouten gemaakt bij de teruggave van geld, het is efficiënter en het vermindert de hoeveelheid administratie. Tot slot willen we er ook voor zorgen dat klanten aan de gemeente steeds de kans hebben om te betalen, ook wanneer ze geen cash op zak hebben.”
Marc Vanden Bussche, burgemeester Koksijde

De investering in Keyware terminals werpt intussen haar vruchten af. Vóór de aanschaffing van de betaalterminals in 2012 werd slechts 10% van de betalingen bij gemeentelijke diensten uitgevoerd met bank- of kredietkaarten. Vandaag – bijna 8 jaar later - zien deze cijfers er helemaal anders uit. Maar liefst 50% van de transacties gebeurt elektronisch. Vooral bij kleine bedragen wint de betaling met kaart in populariteit, zeker ook omdat contactloos betalen tot de mogelijkheden behoort met de terminals van Keyware.

Een opmerkelijk resultaat dat Koksijde meteen een voorbeeldfunctie geeft voor andere gemeenten. Ondanks het feit dat Koksijde - met een gemiddelde leeftijd van 53 jaar - een relatief oude bevolking heeft, streeft de gemeente naar een cashloze omgeving. Ook bij de oudere bevolking wil Koksijde elektronisch betalen promoten, mede door de extra veiligheid die het biedt.

“Bijkomende terminals in de gemeente Koksijde worden in de toekomst zeker niet uitgesloten. Keyware levert terminals aan meer dan 200 steden en gemeenten in België. Onze terminals en diensten kan je terugvinden van de stad Veurne tot aan Knokke-Heist. In functie van de vraag van de inwoners zal bekeken worden of er op termijn ook extra terminals nodig zijn in Koksijde en Oostduinkerke.”
Joris Maes, Chief Commercial Officer van Keyware

Keyware terminals

Keyware heeft de beste keuze aan betaalterminals

Of bel 0800 40 900

Over Keyware

Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor elektronisch betalen. Keyware is gevestigd in Zaventem, België en meer informatie is beschikbaar op www.keyware.com.


Voor bijkomende informatie, contacteer:

Mr. Stéphane Vandervelde
President & CEO
Keyware Technologies
Tel: +32 (0)2 346.25.23
ir(at)keyware.com
www.keyware.com
  • Ikaros Business Park, Ikaroslaan 24, B-1930 Zaventem, T: +32 (0)2 346 25 23, F: +32 (0)2 347.16.88, info(at)keyware.com, BE 0449.832.253