Logo Keyware Terminals and tra
  • by:
  • January 6th, 2017
  • Category: persbericht

Webshop-app geeft kleinhandel slagkracht tegen internationale megawebshops


Overname EasyOrder door betaalspecialist Keyware maakt gepersonaliseerde webwinkels mogelijk

Webshop-app geeft kleinhandel slagkracht tegen internationale megawebshops

Brussel, België - 6 januari 2017 - Overname EasyOrder door betaalspecialist Keyware maakt gepersonaliseerde webwinkels mogelijk

Zelfstandige broodjeszaken, bakkers, traiteurs, beenhouwers, schoenwinkels, kledingzaken, elektronicawinkels, etc, krijgen een nieuw wapen in de harde strijd tegen de Zalando’s en Bol.coms van deze wereld. Betaalspecialist Keyware uit Zaventem neemt het Kortrijkse EasyOrder VOF over. Dankzij de combinatie van hun expertise komt er een webshop-app die handelaars gemakkelijk kunnen personaliseren tot een eigen webshop voor smartphone, tablet en pc.

De buitenlandse suprematie in de wereld van de e- en m-commerce maakt het de Belgische ketens en kleinhandels al langer moeilijk om consumenten aan zich te binden. Ook wie een afhaalrestaurant met thuislevering uitbaat, hangt haast onvermijdelijk vast aan een buitenlands platform. De innovatieve start-up EasyOrder timmerde al een tijdje aan een alternatief dat de band tussen kleinhandelaars en hun klanten verstevigt. Dankzij de overname door betaalspecialist Keyware krijgt de app de slagkracht voor een tegenoffensief.

“Veel handelaars hebben de eerste trein gemist inzake e-commerce. Vaak omwille van de complexiteit van de oplossingen, de hoge prijs of de moeilijke integreerbaarheid in de bestaande werkomgeving. Keyware bood haar klanten al een eenvoudige manier van elektronisch betalen in de winkel. Nu brengen we een oplossing waarmee elke handelaar eenvoudig, direct en voordelig aan de slag kan met een webshop. Hiermee zal de handelaar de trein van de digitale economie niet meer missen.”
Stéphane Vandervelde, CEO van Keyware

Eén app voor bestellen én betalen

De expertise van Keyware op het vlak van elektronisch betalen is een belangrijke meerwaarde voor de webshop-app van EasyOrder. Het softwaresysteem van Keyware laat de handelaars toe om de verschillende betaalomgevingen naadloos op elkaar te laten aansluiten: consumenten betalen naar eigen keuze in de fysieke winkel, via internet of smartphone. Keyware-klanten kunnen hun gepersonaliseerde webshop-app aanbieden via de Play of App Store. Een voltijds team van software ontwikkelaars zal aan de slag zijn om de EasyOrder software verder te verbeteren en integreren.

“De wachtrij in de broodjeszaak vermijden door op voorhand te bestellen en te betalen, of zorgen dat de croissants op zondagochtend klaarstaan wanneer je bij de bakker langsgaat: het is een groot gemak voor de klanten, maar tot nu toe een te dure service voor handelaars. De integratie van een betaalbare app met de bestaande kassa heeft tal van voordelen: de handelaar heeft een beter zicht op zijn bestellingen, de wachtrij wordt gedecimeerd, de betaling van de af te halen goederen of te leveren goederen staan reeds op de rekening etc.”
Stéphane Vandervelde, CEO van Keyware

Veelbelovende startup blijft in Belgische handen

Met de overname van EasyOrder investeert Keyware in een innovatieve startup op het gebied van webshop-apps met een bestaande klantenportefeuille en partners zoals Belfius, CITIE, Lightspeed, Worldline en Ingenico e-Payment. Hierbij zet Keyware een belangrijke stap voorwaarts in de vervollediging van haar omnichannel-strategie. De webshop-app is nu al beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans. Zeer binnenkort volgen andere talen, waaronder een Duitse versie. Keyware wordt zo de centrale betaalhub voor zijn klanten, of die hun zaken nu verkopen via internet of in de winkel.

In het kort: overnamevoorwaarden

Keyware neemt de aandelen van EasyOrder volledig over voor een maximale prijs van kEUR 700, waarvan kEUR 500 vast en kEUR 200 variabel. Van het vaste gedeelte wordt kEUR 425 direct in cash betaald en wordt het saldo van kEUR 75 betaald in aandelen van Keyware Technologies op 30 juni 2017.

Het variabele gedeelte van maximum kEUR 200 wordt betaald in schijven, afhankelijk van het behalen van bepaalde resultaten. Een eerste schijf van maximaal kEUR 100 is gepland voor eind 2017, waarvan 75% in cash en 25% in aandelen van Keyware Technologies. Een tweede schijf van maximaal kEUR 100 is voorzien eind 2018 volgens dezelfde voorwaarden. Eind 2019 kan er evenuteel nog een laatste schijf worden betaald voor zover de totale variabele som het bedrag van kEUR 200 nog niet overschreed.

EasyOrder wordt per 01/01/2017 geconsolideerd in de cijfers van Keyware Technologies NV. Per 31/12/2016 bedraagt het eigen vermogen kEUR 7 en de winst na belastingen kEUR 6. Tijdens de opstartfase werd slechts een beperkte omzet van kEUR 12 behaald. Gezien de opstartfase is het niet mogelijk om de contributie van deze acquisitie tot de omzet, EBITDA en het netto-resultaat over 2017 in te schatten. In 2017 zal deze app nog verder ontwikkeld en verbeterd worden. Het is de bedoeling om deze investering in een tijdsspanne van 5 jaar terug te verdienen.

Meer info: easyorderapp.com


Keyware terminals

Keyware heeft de beste keuze aan betaalterminals

Of bel 0800 40 900

Over Keyware

Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor elektronisch betalen. Keyware is gevestigd in Zaventem, België en meer informatie is beschikbaar op www.keyware.com

Voor bijkomende informatie, contacteer:

Mr. Stéphane Vandervelde
President & CEO
Keyware Technologies
Tel: +32 (0)2 346.25.23
ir(at)keyware.com
www.keyware.com

  • Ikaros Business Park, Ikaroslaan 24, B-1930 Zaventem, T: +32 (0)2 346 25 23, F: +32 (0)2 347.16.88, info(at)keyware.com, BE 0449.832.253